Loading...

Risicosignalering

Risicosignalering2018-08-03T11:31:24+02:00

Project Description

Bij een selectieprocedure ben je als organisatie altijd op zoek naar de juiste kandidaat op de juiste plek. Een mooi CV met de juiste werkervaring en opleidingen is echter niet altijd een garantie voor succes. Maar soms komt ‘het’ er net niet uit en functioneert een nieuwe medewerker niet zoals gehoopt. Dat iemand iets geleerd heeft wil namelijk niet zeggen dat hij/zij het ook altijd in elke situatie kan toepassen. Waar zit dit in? Inzicht in de werking van gedrag bij de medewerker of kandidaat kan dan uitkomst bieden. Relevante vragen zijn dan: Wie is de medewerker en wat zijn persoonlijke talenten, valkuilen en ontwikkelpunten? Wat doet een medewerker onder spanning of stress, of wat laat hij/zij dan het eerste na? En wordt de medewerker ook gelukkig van de beoogde functie en werkzaamheden? Deze vragen kunnen in de selectieprocedure al beantwoord worden met behulp van diverse laagdrempelige instrumenten welke hieronder beschreven staan.

  • Your Content Goes Here
  • Your Content Goes Here
  • Your Content Goes Here
  • Your Content Goes Here
  • Your Content Goes Here

Producten / toolkits

Product Toepassingsgebied Wat brengt het in kaart
CompetentieMatch Kwantitatieve selectie (uit een grote groep sollicitanten een eerste selectie maken) Een selectie op basis van competenties en drijfveren/ontwikkelpunten. Hierbij is standaard het DilemmaManager competentiewoordenboek (set 25 competenties) beschikbaar. Matchen op andere competenties is mogelijk op aanvraag.
SelectieScan Kwalitatieve selectie (maken van de kwalitatieve match tussen individuele kandidaten en functie/rol) Geeft inzicht in persoonlijkheid en intrinsieke motivatie van een kandidaat en de persoonlijke voorkeuren voor een passende werkomgeving.
SelectieDeepscan Kwalitatieve selectie Geeft naast inzicht in persoonlijkheid en intrinsieke motivatie van een kandidaat, de persoonlijke voorkeuren voor een passende werkomgeving, ook inzicht in mentale belasting, balans werk-privé en prioriteiten die de kandidaat stelt. Bij de Deepscan schrijft een adviseur van DilemmaManager de adviesrapportage op basis van de vraagstelling bij de kandidaat.

Meer weten over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op
of vraag hier ons complete portfolio en prijslijst voor zakelijke dienstverlening aan.

Contact

Relevante artikelen